Saturday, May 16, 2009

Bukan sahaja pemimpin umNo takutkan pilihan raya,blogger umNo pun takut sama...


Semua tahu,satu satunya jalan penyelesaian krisis di negeri Perak adalah dengan mengadakan pilihan raya negeri (Perak).Bila pilihan raya diadakan,semua orang akan puas hati(yang kalah tu mungkin tak puas la kot).

Tapi umNo secara keras menentang pilihan raya negeri Perak diadakan sekaligus membubarkan dun Perak.yang kita boleh perhatian,hanya Tengku Razaligh Hamzah yang setuju pilihan raya diadakan yakni dun Perak dibubarkan.

yang lain.....hampir semua takut,najib takut...menteri besar haram si zombie pun takut,mahathir takut,terbaru si pengemar penari bogel zahid hamidi pun takut..

ni semua pemimpin umNo,kerana apa mereka takut?kerana mereka tahu mereka pasti kalah...

selain pak pak menteri umNo yang takut,tidak ketinggalan blogger umNo....gua yakin mereka juga takut.buktinya,cuba korang periksa,dalam 10 blog pro umNo,berapa kerat yang mahukan dun perak dibubarkan?semasa dato seri nizar menang di mahkamah tinggi pun hampir tak terkata blogger umNo.nasib baik mahkamah rayuan limgam memutuskan untuk menangguhkan keputusan mahkamah tinggi selepas zombie membuat rayuan.kalau tak para blogger ni kena tutup muka jika bersemuka denagn orang awam..

kalau umNo kalah,apa alasan mereka nak buat,SPR diaorang kontrol,media pun sama,jadi si blogger ni hanya boleh telan tahi sendiri la..

blogger umNo ni semuanya pencacai la.korang tahu bagaimana istilah pencacai ni muncul,ia terbit dalam sebuah filem karya Tan Sri P-Pamlee.ayat sebenarnya adalah pencacai najis,tapi najis dan umNo adalah sinonim,jadi ia tidak banyak beza....

Dan pencacai umNo dan pencacai najis juga tidak banyak bezanya,bezanya cuma satu,kerja sebagai pencacai najis adalah lebih mulia berbanding jadi pencacai umNo.

1 comment:

YANG GAMBI said...

Sdr, saya rasa tuduhan sdr itu hanya mengikut emosi idealogi sdr. BN/UMNO bukan takut menghadapi PR di Perak, cuba sdr fikirkan, berapa kos yg perlu disediakan untuk PR, kalau PR kecil saja, sudah menelan belanja jutaan ringgit, apa tah lagi kalau untuk PR negeri, kita semua telah menghadapi PRU ke 12 dan PRK-PRK yang lain, sdr tau berapa sudah kerajaan memperuntukkannya ?

Mana lebih baik, kalau peruntukan itu diperbelanjakan kepada perancangan kerajaan untuk rakyat ? Saya rasa kerajaan BN lebih bijak mengatur untuk rakyat dari melayani karenah-karenah individu yang semata-mata mengikut nafsu dan mengheret rakyat bersama. Buka soal takut atau berani.

Mana lebih baik, kalau ADUN-ADUN PR di Perak menerima hakikat bahawa PR sudah tidak cukup kerusi di dewan untuk menubuhkan kerajaan, bukan ke itu amalan demokrasi di Malaysia ?

Mengapa ADUN-ADUN BN di Kelantan, Kedah dan P.Pinang begitu terbuka sebagai pembangkang dalam Dewan, kenapa ADUN_ADUN PR tidak boleh bersikap begitu ? Inikah sikap pemimpin-pemimpin yang dikatakan bakal menerajui negara ?

Saya rasa sdr adalah seorang yang berilmu, berpendidikan, sebagai seoarang yang begitu, cuba sdr membuka minda tanpa dijajah ideologi sdr, dan fikirkan sewaras-warasnya.

Sdr sering menonjolkan bahawa Malaysia bukan sebuah negara yang selamat, sehinggakan selipar buruk pun belem tentu selamat. Saya rasa, kalau Malaysia tidak harmoni, mengapa ada beribu rakyat dari negara luar rela tenggelam dilaut Cina Selatan, Selat Melaka dan Pasific semata-mata untuk menjejak kaki ke Malaysia.

Mungkin, kalau Malaysia tidak selamat, kerana adanya warga yang berfikiran seperti sdr, fikirkanlah wahai saudaraku...

Followers

Total Pageviews

sejak 19 april 2009,anda pengunjung ke :

pemberitahuan

gambar yang diletakkan bersama artikel adalah rekaan semata mata..tiada kena mengena dengan hidup mahupun yang telah meningggal dunia..


Popular Posts