Tuesday, December 25, 2012

Gangam Style DAP- Ubah Rocket Style

Parody Gangam Style oleh ahli2 DAP yg diubah kepada "Ubah Rocket Style"


Monday, December 24, 2012

Non muslim boleh "Husnuzon" dgn Hudud -_- macai sila C4 kan diri anda

Apa komen macai?

Beware UMNO aNd MaCai ! -Ingatan manja dari Pemuda Islam :)

Saya mulakan dengan bismillah ..
Ketahuilah kalimah tauhid saya adalah "la ilaha illallah"
Selawat dan salam.. Kepada Rasulullah ..

Dengarkan kisah saya wahai saudara seagama Ku,
Saya rakyat Malaysia dan Islam adalah agama saya,
Anda mengatakan saya angkuh dan tidak reti bersyukur,
Anda mengelarkan saya pembangkang dan pencetus huru hara.

Boleh anda menjelaskan kepada saya apa kesalahan saya?
Adakah kerana meletakkan Quran sebagai petunjuk buat saya?
Anda propagandakan anda sebagai pejuang melayu islam,
Islam yg membenarkan si isteri untuk tidak bertudung dan menolak hukumnya,
55 tahun saya berada di bawah pemerintahan sekular,
Anda rompak,curi dan seleweng amanah rakyat,
Saya muslim sunni bukan yahudi bukan kristian,
Jadi jangan minta saya untuk memisahkan politik dari agama saya,
Ingatlah bahawa Quran itu perlembagaan kami,
Jangan pernah lupa bahawa Rasulullah teladan kami,
Dan jgn pandang ringan bila kami jadikan islam sebagai jalan hidup kami,
Ketahuilah bahawa kelak islam pasti akan menang..!

Beware UMNO dan Macai!!

Belia berpolitik dipandang serong , perasuah dijilat tangan ?


Gua sedikit kecewa dengan sikap kawan kawan gua yang pertikaikan aktiviti saya yang suka post tentang politik dalam facebook dan menganggap gua buang masa .. T_T gua kadang2 bila ada kawan PM bagi nasihat,gua lebih suka untuk tak balas chat, turn off chat utk dia..

Aku marah sbb ak geram taw dak. Aku pun kalau boleh xnak geram2,xnak marah2.. Nak juga hidup mcm korang , study,makan,minum,nak bercinta ramai2,sms dgn aweks dgn bahasa romantik gitu,nak main games,layan drama cinta n movie aksi.. Tapi sebab berlaku rasuah dalam negara ak,abuse of power,kdzaliman depan mata, macam mana aku nak hadapi semua tu hnya dgn tgk tnpa meluahkan rasa amarah ?

Kalau aku xnak fikir utk ak pun,ak fikir utk anak cucu aku dan anak cucu korg skali.Sebolehnya aku xnak anak cucu aku duk dalam Negara yg penuh dgn rasuah,salah guna kuasa,kezaliman,pemimpin hidup kaya rakyat papa kedana.Aku xnak takut2 anak cucu aku diperbodohkan sebagaimana macai2..


Korg boleh je suka2 cakap ak tak bersyukur,aku bodoh sbb tertipu dgn anwar,tok guru nik aziz dll,korg yg tak rasa susah sbg rakyat marhean mmg lah boleh cakap mcm2.. sbb korg duk dalam kerusi selesa sudah , tp kalau ad di antara korg yg hidup pun melarat, duk perli2 aku perjuangkan pemerintahan yg boleh senangkan rakyat .. Korg lah yg lebih bodoh dari aku sendiri -_-

Kalau korg2 x minat politik cm aku ngak apa2 sih,aku tak kacau korg ,jadi korg jgn lah berlagak alim nak kacau aku.. Aku dgn urusan aku,korg dgn urusan korg ..Apa masalah aku kalau tulis "sokong anwar ibrahim utk pru 13" kat wall fb ak ... aku tak fikir ini menganggu hidup korg kan? haha


Paling kurg kalu aku masuk kubur nanti, aku takde menyesal.Paling kurg dalam hidup aku cuba utk berada dalam kalangan manusia yg berjuang melawan penindasan.. Daripada org2 yg mati,seumur hidupnya diperbodohkan,drpd org yg mati tnpa berjuang mahupun menyokong perjuangan -_- ..lagi teruk,dari yg mati dalam menyokong kezaliman ..

Dan kalau ada dalam kalangan korg yg berjuang di pihak yg satu lagi..teruskan je lah jgn nak kacau aku…kalau rasa nak bahaskan,siapa lebih betul,ak boleh trima,kalau stkat nak nasihat suh aku bersyukur pd kerajaan,cakap ak muda lagi takperlu amik port,tak perlu lah.. korg yakin dgn perjuangan korg aku yakin dgn aku punya.. korg kata korg betul then aku kata aku betul..nak tahu sape betul xde jawapan skrg..kita tunggu kat akhirat kelak ..!

Babi dan Rasuah dan UMNO..

Ba Alif Ba Ya..
Perkataan yg cukup dianggap najis oleh kebanyakan org kita.
Bahkan dgr je perkataan ni, terus sebut "eh,najis"..

Tapi tahukah anda ada yg lebih najis pd ba alif ba ya?
Tapi ia tidak pula dijauhi dan dianggap najis oleh org kita,iaitu..
Rasuah,salah guna kuasa,pergaulan bebas dll .. -_-

Jadi,boleh lah kita cakap pengamal rasuah ni lebih jijik dr ba alif ba ya..

ps-Sprm cadang utk tapis calon pru 13 agr bebas dr calon bebas rasuah , tp kalau PRK dulu skali terang tang tang ad sebuah parti calonkan seorg yg dijatuhi hukuman bersalah sebab rasuah .. nak harapkan disokong semua pimpinan mereka? Kalau nak ikut nak calon yg bersih dr rasuah,confirm2 UMNO xleh letak calon sbb Ku Li pernah sebut bahwa UMNO adalah parti rasuah ... so,mmg xleh lepas r.. haha :)


Dan kalau kalian tidak lupa,tun mahathir pun pernah cakap bahawa budaya rasuah dalam umno tidak boleh dibendung... Bila dia cakap? Time dia keluar UMNO kejap dulu.. -_-

Followers

Total Pageviews

sejak 19 april 2009,anda pengunjung ke :

pemberitahuan

gambar yang diletakkan bersama artikel adalah rekaan semata mata..tiada kena mengena dengan hidup mahupun yang telah meningggal dunia..


Popular Posts