Wednesday, June 24, 2009

guru diseru undi umNo bn di manik urai..MANIK URAI, 23 Jun (Bernama) -- Seramai 187 guru dan warga pendidik yang layak mengundi pada pilihan raya kecil kawasan Dewan Undangan Negeri Manik Urai pada 14 Julai ini diseru supaya memilih calon Barisan Nasional (BN) bagi memastikan Pelan Induk Pembangunan Pendidikan (PIPP) berjaya dilaksanakan.

Timbalan Menteri Pelajaran, Dr Mohd Puad Zarkashi berkata walaupun pemilihan calon merupakan hak seseorang individu, namun sokongan terhadap kerajaan akan memastikan PIPP dapat dilaksanakan demi faedah generasi masa depan.

"Kita berharap para guru dapat membantu menjayakan agenda pendidikan negara ini," katanya.

Puad berkata kerajaan kini dalam proses untuk membina negara bangsa yang cemerlang menerusi sistem pendidikan yang maju.

"Kita juga sedang meningkatkan taraf guru dan untuk itu mereka mestilah bersama kita," katanya.

-- BERNAMA

sah kat sini bee end gunakan satui lagi taktik kotor dalam berkempen.bunyinya lembut je,sedar tak sedar,itu macam ugutan pada guru guru.

"hangpa kalau tak undi bee end,cma mana nak pastikan
Pelan Induk Pembangunan Pendidikan (PIPP) berjaya dilaksanakan,oleh itu undilah bee end"

ia juga bunyinya seolah olah PIPP ni untuk jayakannya,mereka guna duit parti umNo.pooorah.kalau umNo ni tak jadi kera jaan,pasti ia adalah parti termiskin yang ada dalam dunia.bukan pe,pemimpin umno sendiri yang curik duit parti.

disini juga dibuktikan ketidak adilan,oo,jadi kalau pr berkuasa,apa apa pelan untuk kemajuan sistem pendidikan tidak akan dijalankan.bantuan kewangan akan disekat la yea.dia dah ngaku dah tu.

apa nak jadi la dengan puad zakar besi ni,kecil kecil tak nak gi sekolah,bila besar,mula la ugut guru.

ps-puad zakar besi ini tidak ada kaitan lansung dengan puad zarkashi timbalan menteri pendidikan malaysia tu.ini orang lain.puad zakar besi ini juga telah meninggal 100000 tahun yang lalu...hehe1 comment:

Reezl said...

tu je la taktik depa..
harap2 cikgu2 kat sana tak tunduk pada tekanan..

Followers

Total Pageviews

sejak 19 april 2009,anda pengunjung ke :

pemberitahuan

gambar yang diletakkan bersama artikel adalah rekaan semata mata..tiada kena mengena dengan hidup mahupun yang telah meningggal dunia..


Popular Posts