Wednesday, April 22, 2009

ali rustam tengok video lucah...Sidang DUN Melaka semalam bukan sahaja 'meriah' dengan isu usul tidak percaya yang cuba dibawa oleh Ketua Pembangkang, Goh Leong San tetapi juga isu gambar dan video membabitkan adun Bukit Lanjan, Elizebert Wong dan teman lelakinya.

Cubaan Ketua Menteri Melaka, Dato Seri Muhd. Ali Rustam meminta 'fatwa' daripada Adun Kota Laksamana, Betty Chew ternyata akhirnya menikam diri sendiri.

"Adakah tindakan yang betul bagi seorang wakil rakyat wanita tidur dengan teman lelaki Melayunya,"

Mohd Ali kemudiannya bertanya Chew sama ada beliau ada menonton video Wong yang dimaksudkan itu dan Chew menjawab, beliau tidak menontonnya.

Beliau mengulangi soalan itu kepada Chew beberapa kali sehingga seorang ADUN membalas:

"Mengapa anda begitu terpesona dengan Elizabeth Wong dan isu telanjang sehingga membangkitkannya beberapa kali?,"

Ketua Pembangkang, Goh Leong San kemudiannya bangun untuk membela Chew dengan mengatakan Mohd Ali telah melakukan gangguan seksual terhadap Chew dengan bertanyakan soalan itu sehingga Speaker Datuk Othman Muhamad seterusnya cuba meredakan ketegangan itu dengan mengatakan "beliau telah melihat video itu".

Hal itu menyebabkan Goh bertanya jika Mohd Ali telah melihat video itu yang kemudiannya dijawab yang beliau hanya "melihat satu video".

Maka memang wajar sekali Ketua Menteri Melaka ini untuk terus didesak untuk melepaskan jawatannya. Ini kerana bukan sahaja terlibat dengan rasuah seperti yang dibuktikan oleh Lembaga Disiplin sebelum ini tetapi kini terlibat menonton VCD yang tidak bermoral.

Sumber : The Star Online

No comments:

Followers

Total Pageviews

sejak 19 april 2009,anda pengunjung ke :

pemberitahuan

gambar yang diletakkan bersama artikel adalah rekaan semata mata..tiada kena mengena dengan hidup mahupun yang telah meningggal dunia..


Popular Posts