Friday, November 13, 2009

Undian siapa pengerusi PR...TGNA mendapat majoriti undi...

keputusan undian siapa yang layak menjadi pengerusi PR:

Tok Guru Nik Aziz:52%
Dato Seri Anwar Ibrahim:30%
Lim KIt Siang:9%
hadi awang:9%..keputusan undian

Cadangan datuk Zaid Ibrahim(DZI) untuk menjadikan TGNA sebagai pengerusi Pakatan Rakyat disokong 52 peratus pengundi dari carta undian ntv7 malam tadi.

Gua amat sokong cadangan DZI ini,dan gua terharu,walaupun dia bukanlah ahli pAS,(tetapi pkr)tetapi beliau condong kearah seorang pemimpin PAS untuk memgetuai gabngan parti yang turut disertai beliau.

Dan sorang pemimpin PAs pula,walaupun tidak menentang cadangan DZI,tetapi nampak seolah olah kurang senang dengan DZI..siapa mamat ni,korang yang tengok berita ntv7 tadi pasti tahu..seorang pendokong kuat KERAjaan perpaduan..

Mungkin dia lebih harapkan hadi awang untuk jadi pengerusi PR,,(kah..kah..kah..),no la,kalau bukan TGNA pun,pilihan kedua pastinya DSAI..,yang ketiga gua rela pilih Lim Kit Siang...gua tak nak berpemimpinkan seorang yang lemah,yang dikawal orang lain..

Walapun pun gua rasa TGNA akan menolak tawaran ini,dan berikan kepada DSAI(pikiran gua la),tetapi walau apa pun yang berlaku,gua tetap di belakang TGNA...hidup TGNA.....Allahuakhbar..!!!!!!!!!


No comments:

Followers

Total Pageviews

sejak 19 april 2009,anda pengunjung ke :

pemberitahuan

gambar yang diletakkan bersama artikel adalah rekaan semata mata..tiada kena mengena dengan hidup mahupun yang telah meningggal dunia..


Popular Posts