Monday, July 27, 2009

tengok..sah umNo ni gila talak..


KOTA BHARU 27 Julai: "Ini permainan Umno," kata Mursyidul Am, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat. "Apa yang saya minta adalah kerajaan negeri mengadakan hubungan baik dengan kerajaan persekutuan."

Nik Aziz mengulas kenyataan para pemimpin Umno kononnya beliau berpatah balik dan merubah balik kenyataannya sebelum ini yang menentang gagasan kerjasama dengan Umno.

"Apa yang saya cadangkan adalah hubungan antara dua kerajaan atas dasar semangat persekutuan," katanya mengulas cadangannya semasa Fiesta Kelantan 2009 di Kuala Lumpur.

Apa yang dia minta, kata Nik Aziz adalah kerajan persekutuan menunaikan tanggungjawabnya dengan baik. Antaranya tuntutan royalti minyak dari Petronas, bayaran geran pembangunan yang sering diperlambatkan dan projek-projek pembangunan di Kelantan.

Ekoran kenyataan itu, para pemimpin Umno menyambut baik kenyataan Nik Aziz itu seolah-olah beliau sudah mau berbaik-baik dengan kerajaan pimpinan Umno.

Mereka juga membuat kenyataan agar Nik Aziz tidak menarik balik kenyataannya mau berbaik-baik ini.

"Ini bukan urusan parti. Saya tidak berminat untuk merapatkan hubungan kedua-dua parti. Ini hal berasingan," kata beliau.

siasahdaily

keraspedal:tengok pulak apa tajuk utusan melayau hari ini....jangan beli,tengok je kat kedai tu.jika beli,anda dikira membazir kerana anda telah membeli sampah...

2 comments:

Anonymous said...

Tok Guru mu tu nok projek Persekutuan je, sebab tu nok buat baik. Mu takut kalau tok Guru baik ngan UMNO, sebabnya mu tok leh makan ngan tok guru lagi.

Dasar tak berguna,

keraspedal said...

ko silap,royalti itu adalah hak rakyat eklantan,hak negeri kelantan..kenapa la blogger2 umNo ni bodoh bodoh belaka.

aku tak takut tok guru baik dgn umNo sebab tok guru tak akan berbaik dengan umNo selagi umNo ni uMNO..hu5

Followers

Total Pageviews

sejak 19 april 2009,anda pengunjung ke :

pemberitahuan

gambar yang diletakkan bersama artikel adalah rekaan semata mata..tiada kena mengena dengan hidup mahupun yang telah meningggal dunia..


Popular Posts